Hangulatos filmek

HOLT VOLT

HOLT VOLT

The Visit aka Sundowning - A látogatás, 2015

amerikai psychohorror, dráma, vígjáték

2016. január 13. - soundZcapa

A kézikamerás áldokumentum filmek mezsgyéjén induló The Visit a kissé különc testvérpár, Becca (Olivia DeJonge) és Tyler (Ed Oxenbould) néhány napját követi nyomon, akik vonakodva bár, de engednek anyjuk kérésének, hogy sosem látott nagyszüleiknél töltsék a hétvégét. A horror műfaji elvárásainak megfelelően hamarosan kiderül, hogy papával és mamával valami nagyon nem stimmel. 

 

M. Night Shyamalan filmje a (rokon)látogatást mint alapvetően ártalmatlan szituációt megtölti jónéhány bizarr és főképp váratlan fordulattal. Természetesen egy részük eredendően a found-footage jellegből, a kameramozgásokból, amatőrnek tűnő „kapkodásokból" erednek, de a filmnek sikerül végig kiszámíthatatlanul adagolni a meglepetéseket, ezáltal a sztori nem ragad le az átlagos chillerek szintjén, fondorlatos drámává növi ki magát. 

Miközben a film első fele már-már úgy tud működni, mintha a „gondok" a leépült és egyben meglehetősen elfajzott nagyszülők öregkorával is magyarázható lenne, ám a mozi horrorisztikusabb szekvenciái szinte ragyognak, egy-egy jelenettől a nézőt a szerveiig kirázza a hideg és ezek tagadhatatlanul Shyamalan rendezői döntéseit dicsérik.

A The Visit tartogat egy duplacsavart, ami a végén egyszerre tűnik sokkolónak és furcsának, de az fix, hogy Shyamalan ezzel a rendezéssel saját, rég elfeledett, kezdeti munkáit idézi, mint például a 2004-es A falu (The Village) és csak reménykedhetünk, hogy benőtt a fejelágya és nem ugrik bele még egy Utolsó léghajlítóba...

 

IMDB >

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr68194348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trashmann 2016.01.15. 10:36:28

Igaz, hogy azt mondtam, nem tetszett, de azt is be kell vallanom, hogy bele aludtam.
De az addig látottak (a végére fel is ébredtem) alapján nem is volt kedvem újra nézni.
De teszek vele egy próbát, valamikor egy délelőtt. Ja, a Falú nekem is tetszett, erre
kristály tisztán emlékszem. Hali!
süti beállítások módosítása