Hangulatos filmek

HOLT VOLT

HOLT VOLT

Treehouse - A fára épült ház, 2015

angol–amerikai psychohorror, thriller

2016. január 08. - soundZcapa

Egy titokzatos fekete alakot követve egy fiatal lány eltűnik az erdőben, akit később egy fára épült, öreg viskóban talál meg egy arra játszó testvérpár. Együtt kell megoldaniuk a rejtélyt és kijutni az erdőből, miközben valakik vagy valamik vadásznak rájuk.

 

A remek intro után a film egy testvérpár, az ártatlanabb Killian (J. Michael Trautmann) és vagány bátyja egy napját követi nyomon. A fiatalabb fiú a suli nagymenőjének szekálását kénytelen elviselni, a benne dúló indulatok nem törnek igazán a felszínre, míg a báty tisztán és bátran cselekszik, amikor az öccsét védi. A bátorság aztán átcsap kalandvágyba, a srácok az erdőbe motoroznak, hogy a naplementében lődözzék el a tüzijátékukat. 

A srácok torzsalkodása mellett a tévéből, rádióból kiszivárgó baljós hírek azt az érzetet keltik bennünk, hogy a kisváros körül valami természetfeletti, de legalábbis természetellenes, gonosz erő ólálkodik (gyerekek tűnnek el, a rendőrség tehetetlen...), mindez együtt a The Hills Have Eyes vagy a Wrong Turn filmek hangulatát idéző atmoszférát misztikus thrilleres beütéssel spékeli meg.

A történet a fivérekre fókuszál, akik tüzijátékozás közben felfedeznek egy fára épült kis házat, ott pedig rátalálnak az eltűnt Elisabeth-re (Dana Melanie). Az idősebb srác logikusan és gyakorlatiasan felmérve a helyzetet segítségért siet, így a sérült és elcsigázott Elisabeth-tel marad a zárkózottabb, fiatalabb Killian. A faház egyszerre válik menedékké és börtönné, ahogy világossá válik, hogy a rájuk leselkedő veszély jóval nagyobb, mint azt gondolnák.

A faházban töltve az éjszakát Elizabeth és Killian klausztrofób helyzetbe kerülve próbál megoldást találni, miközben az idősebb srác visszatértére várnak. A klasszikus csapdahelyzetből muszáj kitörniük, különben az egyre gyengülő lány nem éli túl.

Vajon mi vagy ki akar a srácok életére törni? A film közepéig csak találgathatunk. A brutális (és prózai) végkifejlet ellenére a film nem ad hozzá sokat a horror-szubzsánerekhez, de egy viszonylag izgalmas éjszakát kaphatunk, ha a film megnézésére vállalkozunk.

A Treehouse hangulatos és nem kevésbé titokzatos felütésével rejtélyes horrornak indul, ám szép lassan kiderül, hogy kezdeti energiáit nem képes maradéktalanul kihasználni. A srácok mindent beleadnak a színészetbe, de mintha hiányozna valami, nem áll össze a mozi. Mindenesetre a Treehouse felütése, a gyerekeltűnések és a titokzatos, már-már természetfeletti thrilleres behatás együtt elég feszültséget képesek kelteni, hogy a filmet végigüljük.

Az utolsó képkockák figyelmenkívül hagyásával a film, mondhatni, élvezhető!

 

IMDB >

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr528174656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása